• +4523361721
  • info@pe3a.dk

Da Premier Is fandt ind til kernen

Da Premier Is fandt ind til kernen

Faste holdepunkter er vores anker i en verden, hvor alt forandrer sig. Holdepunkterne er de værdier, du kæmper for, målene du stræber efter og de begivenheder, hvor du gør status, år efter år.

1. maj er sådan en begivenhed i mit liv. En dag hvor jeg, år efter år, stiller mig selv det samme spørgsmål:

Hvad er det jeg kæmper for?

Svaret giver mine handlinger en retning. Det er mit holdepunkt, der giver mig gennemslagskraft og et fast ståsted, når forandringens vinde blæser. I en travl hverdag er mine værdier, mine mål og det jeg kæmper for et pejlemærke, jeg løbende vender tilbage til, når jeg skal træffe store beslutninger.

Når jeg er sikker på hvad jeg kæmper for, så bliver jeg sikker i mine beslutninger.

Værdier giver handlekraft

Når mennesker ved, hvad de kæmper for, så bliver de handlekraftige. Det lyser ud af deres stålsatte blikke. De har en mission. De er klar til at tage kampene, stå ved deres beslutninger og stå imod udfordringerne.

COO i Premier Is, René Landbo, ved også hvad han kæmper for. Jeg mødte ham i sidste uge, hvor han var på talerstolen til arrangementet Tour de Thy. Her fortalte han om en virksomhed, der trodser fordommene om udkantsdanmark.

Øjnene lyste på René, da han fortalte om virksomhedens stærke tro på overlevelse og lokal forankring. Premier Is har lige været igennem en længere periode med en stor fusionsproces og er nu klar til at kæmpe for mere end bare overlevelse i det nordvestjyske.

Kampen og målene er beskrevet med tre grundlæggende værdier: Naturlighed, danskhed og omtanke.

Det er så simpelt, at det er smukt:

”Vi vil lave is som danskerne kan lide dem. Der skal jordbær i jordbærisen og fløde i flødeisen.”

Ganske enkle værdier, der nu bliver definerende for alle virksomhedens handlinger fremover.

Værdierne udstikker retningen

Det virker enkelt, men vejen til værdierne er hård. Det var den også for Premier Is. Det kræver mod at tro ubetinget på sine egne værdier, at stå ved dem i modgang. Værdierne udstikker en klar retning for alle virksomhedens handlinger fremover.

Resultatet er stærkt. Værdierne kommer til at definere ledergruppens beslutninger, medarbejdernes handlinger og virksomhedens produkter fremover. Det giver ingen plads til at slække på idealerne. Det er hårdt og det kræver vovemod at kaste sig ud sådan et projekt.

Du kan ikke tro på dine værdier halvt, så mister du din gennemslagskraft.

Stå ved og stå imod

Mine 1. maj konklusioner ligner hinanden, år efter år. Jeg justerer formuleringerne, tilpasser strategien og opdaterer mine prioriteringer, men fundamentet er det samme. Jeg ved hvad jeg kæmper for:

  • Virksomheder, der er bevidst om deres sociale ansvar.

  • Fokus på fremtiden, fremfor fortiden.

  • At vi udvikler os, som virksomhed og mennsker.

  • Fornuftig balance mellem arbejde og fritid.

  • At give væk og dele ud – selvom der ikke er penge i det.

Jeg ved hvad jeg kæmper for.

Svarene giver mig, år efter år, et stærkt fundament at stå på når jeg møder nye udfordringer i livet.

Hvad kæmper du for?

Pernille Hjortkjær

Pernille Hjortkjær er BusinessCoach og PengeMentor i PE3A BusinessAntropologi. Pernille hjælper soloselvstændige og virksomhedsejere af mindre virksomheder med at sætte ord på drømme og skab den udvikling de drømmer om både privat og professionelt. Det skaber glade og effektive virksomhedsejere med autentiske, handlekraftige og stærke virksomheder. Pernille er forfatter til en række bøger: Fra Pionervirksomhed til netværksorganisation og Kender du dine medarbejdere?

Læg din besked

Har du fået din GRATIS GUIDE?
Close

Nu kan du - helt gratis - få min e-bog:

"Sådan spotter du jeres VIRKSOMHEDSKULTUR"

 

Vi sender dig samtidig vores nyhedsbrev, hvor du får endnu mere viden direkte i indbakken.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close