Refleksioner fra et strategiseminar

Pernille Hjortkjær

‘¡Buenos dias!’ lyder det. Kaffekopperne klirrer, og jeg hører rolig snak blandet med tonerne fra en spansk evergreen. Ud af vinduet kan jeg se biler, der suser forbi, eksotiske træer, jeg ikke kender navnene på og masser af blå himmel og morgensol. Det er langt fra en arbejdsdag som så mange andre. Alligevel sidder jeg ved computeren, tjekker mails og har taget hul på dagens opgaver. Ved siden af mig sidder mine kollegaer. De er også optaget af deres computere. De nipper til ‘café con leche’ og taster løs på tastaturet.

Vi har skiftet vores vante kontorer ud med en lokal café i Barcelona. Det er bare for 3 dage, men allerede nu – halvvejs i dagene – er arbejdsmoralen høj, der er blevet tænkt nye tanker og lagt fremtidige planer. Overskriften for vores dage er ‘Strategiseminar’. Sådan et strategiseminar kunne vi også have lavet i et mødelokale i vores kontorfællesskab, hvor vi jo plejer at komme. Men det er faktisk lige netop derfor, at vi IKKE har har valgt den løsning.

Den nye strategi begynder at tage form

Den nye strategi begynder at tage form

I PE3A BusinessAntropologi er vi af den overbevisning, at man ikke altid skal gøre, som man plejer. At nye omgivelser kan give nye ideer. At opleve noget nyt får kreativiteten til at spire.
Vi har tidligere skiftet kontorlokaler, vi afholder vores PitStop i nye omgivelser hver gang, og nu sidder vi så på en café og arbejder.

Der er faktisk lavet undersøgelser, der viser, at netop det, at arbejde på en café øger kreativiteten​. Et moderat støjniveau, som det man kan opleve på en cafe fører til, at man nemmere kan tænke abstrakt, komme på nye ideer og være kreativ.

Så vi har valgt at tage på strategiseminar på en café i Barcelona for at give kreativiteten et ekstra spark. Måske sidder du på den anden side af skærmen og tænker, at det lyder lidt tosset. Og jeg må indrømme, at den samme tanke strejfede mig, da jeg stod med rejseplanen i hånden. Men det passer virkelig. De nye og eksotiske omgivelser har givet os så mange nye ideer, både i forhold til vores virksomhedsstrategi, men også i forhold til en mere konkret handlingsplaner.

Vi kunne også have taget i sommerhus på den danske vestkyst, lejet et mødelokale i nabobyen eller taget på en café i Århus. Kreativiteten kan komme mange steder fra. Vi er så heldige at vores lokation for dette strategiseminar gør det muligt for os at være sammen koncentreret i lang tid. Det betyder, at vi kan lade arbejdet være en flydende proces der strækker sig over hele dagen. Det betyder også at vi får mulighed for at lære hinanden endnu bedre at kende og opleve nye sider af hinanden.

En stærk strategi giver et energi boost til virksomheden.

En stærk strategi giver et energi boost til virksomheden.

Har du ikke lige mulighed for at flytte kontoret til en café i Spanien, eller bliver du nødt til fysisk at befinde dig på kontoret i dag, så kan du heldigvis downloade en APP’en http://coffitivity.com/, som kan give dig oplevelsen af at sidde på en café ved at flytte cafemiljø’et til dig. Det er lidt tosset, men prøv det næste gang, du skal tænke nye tanker, det får måske din kreativitet til at spire.

Brugbart? Del det med dit netværk!

1 Comment

  1. Pingback: Hvis du vil øve dig i at være leder, så få dig nogle børn! | Lederblog.dk: Viden og debat om ledelse

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*