Hvordan tackler du forandringerne, når virksomheden pludselig vokser fra 8 til 18 mand, når krisestemningen bliver til vækstmuligheder, og din ledelsesopgave ændrer sig markant?
Flemming Hedegaard, direktør i rådgivningsvirksomheden Byggeri & Teknik, fortæller i et interview, hvorfor han valgte PE3A BusinessAntropologi til at skabe et stærkt fundament for fremtiden.
Når krisestemning bliver til nye muligheder

Direktør i Byggeri & Teknik
Da finanskrisen rullede over landet i 2008 ramte den landbruget hårdt, og det smittede uundgåeligt af på de mange virksomheder, der lever af at sælge viden og rådgivning til landmændene. En af de virksomheder er Byggeri & Teknik, der fra kontoret i Herning hjælper landmænd med store byggeprojekter.
Det var faktisk så alvorligt i Byggeri & Teknik, at en lukning truede i horisonten, fortæller direktør Flemming Hedegaard:
For der er sket meget i Byggeri & Teknik de sidste år, hvor stemningen er begyndt at vende igen:
Flemming Hedegaard var derfor klar over, at han skulle have ekstern hjælp til sine ledelsesudfordringer:
Han valgte derfor at tage kontakt til Pernille Hjortkjær fra PE3A BusinessAntropologi, fordi her var en mulighed for at få professionel sparring på ledelsesudfordringerne, fra en der allerede kendte den specielle verden med landbrugsrådgivning, og med de andre BusinessAntropologer kunne han få nye friske øjne på virksomhedens udfordringer.
Friske øjne på en kringlet branche
Flemming Hedegaard forklarer, at han i virkeligheden havde tre muligheder. Den første var at vælge et fuldstændig eksternt konsulenthus, der ikke var filtret ind i landbrugsverdenen overhovedet. For han havde brug for friske øjne.
Den anden mulighed var et af de mere traditionelle valg i branchen, hvor han ville få konsulenter, der også havde øje for de mange politiske udfordringer, han står i som direktør i Byggeri & Teknik.
Valget faldt på den tredje mulighed: PE3A BusinessAntropologi.
Her fortæller han hvorfor:
Det blev til starten på en forandringsproces, hvor der internt bliver arbejdet på at skabe en større fællesskabsfølelse i virksomheden, samtidig med at kundeoplevelsen nu for alvor skal i centrum. Startskuddet til at få fokus på kundeoplevelsen blev en kvalitativ kundeundersøgelse, der var baseret på dybdeinterviews.
Nu kan vi ikke længere løbe fra vores udfordringer
Kundeundersøgelsen var et af de centrale elementer i processen hos Byggeri & Teknik. Den har givet en vigtig indsigt i kundernes oplevelse af virksomheden, som Flemming Hedegaard forklarer:
Og det her forskellen ligger, ifølge Flemming Hedegaard:
Set i bakspejlet er han glad for beslutningen om at få lavet en kundeundersøgelse, men han indrømmer også, at han havde mange bekymringer, inden han sagde ’ja tak’ til kundeundersøgelsen:
Læs mere om kundeundersøgelser her
Og den her bemærkning tager vi gerne med
Og vi er selvfølgelig stolte, når Flemming Hedegaard afslutter interviewet med følgende statement:
”Vi er slet ikke i tvivl om, at PE3A BusinessAntropologi var det helt rigtige valg for os.”