Online kurset Den Coachende Rådgiver er et 12-ugers online kursus,

til dig der er rådgiver og gerne vil skabe bedre resultater for dine kunder ved hjælp af coachingteknikker.

Du får konkrete værktøjer og teknikker til at:

  • Stille de rette spørgsmål
  • Blive bedre til at lytte til, hvad dine kunder egentlig mener
  • Forstå din egen rolle som rådgiver
  • Lære om, hvordan du effektivt kan bruge GROW-modellen i dit arbejde

Alt sammen så du kan få mere gennemslagskraft som rådgiver og kan blive endnu bedre til at skabe gode resultater for dine kunder.

Tilmeld dig her

Pris: 1.999 kr. ex moms

(eller 3 rater á 765 kr.)

Programmet for Den Coachende Rådgiver

Modul 1: Godt begyndt er halvt fuldendt – sådan får du mest ud af kurset

Vi introducerer dig til kurset og får sat mål op for, hvad du gerne vil have ud af forløbet.

Derudover får du dine første coachingværktøjer.

Modul 2: Et helt nyt mindset som rådgiver – hvad er din rolle som coachende rådgiver

Vi går i dybden med forskellen på at være ekspert og på at være coach, og hvorfor du nogle gange bør træde ud af rollen som ekspert.

Modul 3: Den coachende rådgivers mindset

Nu skal du lære om den anerkendende tilgang, og hvordan den med fordel kan bruges i dit arbejde som rådgiver. Hvordan kan du hjælpe dine kunder med selv at finde svarene.

Modul 4: Den coachende rådgivers samtale – sådan processtyrer du samtalen

Nu har du fået det rette mindset som coachende rådgiver. Nu skal vi se nærmere på, hvordan du bedst kan processtyre samtalen.

I dette modul får du værktøjer såsom Gamemaster, psykologisk kontrakt, p-pladsen og meta-niveau.

Modul 5: Sanseskarphed – brug de non-verbale signaler du får

Ved at være god til at opfange non-verbale signaler, kan du som rådgiver bliver bedre til at se, når der er noget på spil i rådgivningssamtalen, og hvornår der er udviklingsmuligheder. Det ser vi nærmere på i dette modul.

Modul 6: At lytte

At lytte er en essentiel del af coaching, og man kan lytte på flere niveauer, når man er i dialog med en kunde. Det træner vi på dette modul.

Modul 7: At stille spørgsmål

Vi går i dybden med vigtigheden af at stille de rette spørgsmål, og du får konkrete teknikker, du kan anvende med det samme.

Vi gennemgår forskellige typer af spørgsmål og vil finde frem til dine egne power-spørgsmål.

Modul 8: Den coachende samtale – step 1

Du præsenteres for GROW-modellen, der er et meget anvendeligt coachingværktøj, som især er godt til at finde alternative handlingsplaner, problemknusning og personlig udvikling. I dette modul går vi i dybden med G’et (Goal) i modellen.

Modul 9: Den coachende samtale – step 2

Vi bygger videre på GROW-modellen ved at se nærmere på R’et (Reality).

Modul 10: Den coachende samtale – step 3

Nu er vi nået til O’et (Options) i GROW-modellen. Det handler om at afsøge muligheder. Nu skal der drømmes.

Modul 11: Den coachende samtale – step 4

Vi slutter af med at se på W’et (Will) i GROW-modellen.

Modul 12: Få værktøjerne i brug i praksis – lav din egen handlingsplan

Forløbet afsluttes med, at vi laver en konkret handlingsplan for, hvordan du får alle dine nye redskaber i brug i dit arbejde fremadrettet.

Under hele forløbet er der fokus på, at du får så mange konkrete værktøjer som muligt, som du kan anvende med det samme i dit arbejde. Derfor vil der være masser af træning af teknikker, og der er et forum, hvor du kan stille spørgsmål til alt materialet og få sparring undervejs.

Tilmeld dig her

Pris: 1.999 kr. ex moms

(eller 3 rater á 765 kr.)

FAQ

Virker det her og nu?

Ja det gør det faktisk – så snart du begynder at stille coachende spørgsmål kommer du nemlig dybere ind i din kundes drømme og behov – og du kan dermed meget bedre give din kunde et råd, der rent faktisk passer til den situation han eller hun står i. Og fordi dit råd nu er baseret på hvordan din kunde ser på sin virkelighed, sine drømmer og ønsker – og ikke på hvordan du som rådgiver oplever situationen, vil din kunde være meget mere motiveret for rent faktisk også at gøre noget ved det. Og udover at virke her og nu, så findes der intet andet værktøj der er også så effektivt som coaching i længden. Du får altså både en effekt her og nu – og på længere sigt. Og det vil uden tvivl gøre dig til dine kunders foretrukne rådgiver.

Virker det i alle situationer?

Som med alle andre værktøjer virker coaching selvfølgelig ikke i alle situationer. Forestil dig at du skal bore et hul med en hammer? Det er heller ikke nødvendigvis den bedste løsning, vel?. Coaching virker rigtig godt til situationer, hvor du har brug for at få din kunde til selv at kunne træffe beslutninger og få værktøjet til selv at træffe gode velovervejede beslutninger i hverdagen. Og en af de første ting du lærer på kurset er faktisk at kende forskel på situationer, hvor coaching er et rigtig godt – og situationer, hvor du skal have andre værktøjer op af værktøjskassen.

Virker det på alle typer af kunder?

Ja. For selvom vi som mennesker kan have forskellige personprofiler, så har vi det til fælles at vi alle har ét eller andet vi drømmer om. Stort som småt. Og det er den drøm, du som rådgiver skal finde ind til for at kunne spotte din kundes motivation for sin gøren og laden her i livet. For motivationen er en usædvanlig stærk drivkraft der vitterligt kan kan flytte bjerge. Uanset om motivationen er penge, prestige, anerkendelse, lykke eller frihed. For når du først kender din kundes motivationsfaktor, kan du til hver en tid aktivere den ved med din rådgivningsstil eller rådgivningsmetode.

Virker coaching også, når jeg har udenlandske kunder?

Ja! Selvom vi som mennesker kan have forskellig nationalkultur med os på arbejde, så har vi stadig det grundvilkår som mennesker, at vi har evnen til at drømme og forestille os noget. Og det er igen de her drømme du som rådgiver skal have fat i, fordi det er heri dine kunders motivation ligger.

Kan alle lære at coache?

JA! Alle kan lære at coache – nogle har naturligt nemmere ved det end andre, men alle kan lære det. Groft sagt, jo flere års erfaring du har i at arbejde ikke-coachende, jo svære kan det føles at komme i gang med at arbejde coachende.

Virker coaching i alle typer af rådgivning?

JA! Det gør det – uanset hvilken branche eller type af rådgivningsvirksomhed du er i, vil du opleve at coaching lukker op for motivationen hos dine kunder – og det er den vi skal have fat i, for at du får handlekraftige kunder der virkelig rykker sig og skaber fantastiske resultater.

Hvordan fungerer det, når det er et online kursus?

Du vil hver uge vil modtage et nyt modul spækket med indhold (video, PDF’er, måske endda lydfiler), og der vil ligeledes være øvelser, så du kan få trænet det.

Du planlægger selv, hvornår du vil se modulerne, så det passer med din egen kalender. Du beholder materialet (også efter kurset), så du altid kan vende tilbage til det.

På det fælles forum kan du stille spørgsmål, hvis du er i tvivl om noget – både til indhold og teknik.

Tilmeld dig her

Pris: 1.999 kr. ex moms

(eller 3 rater á 765 kr.)

Brugbart? Del det med dit netværk!
 
    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.