3 måder du gør din kunde mere handlekraftig

Hvis du har prøvet at give et godt råd til kunder, chefen eller måske dine børn, så ved du hvor svært det er at få dem til at handle efterfølgende. Få dem til at følge dine råd. Det er virkelig svært.

Jeg har selv siddet som rådgiver tusindvis af gange. Jeg har serveret løsningen på et sølvfad for kunden. Bare for at se kunden fortsætte i det samme dårlige spor. Situationen er låst fast. Det er virkelig frustrerende.

Vi brænder jo for at se vores kunder skabe positive resultater.

Hvorfor gør de ikke som vi siger?

Når du serverer løsningen på et sølvfad for kunden, så beder du samtidig kunden om at følge din handlingsplan. Det tænder de fleste mennesker bare ikke på. De tænder på deres egne idéer.

Mennesker elsker deres egne idéer. Ved at supplere din faglige ekspertise som rådgiver med coaching får du en helt ny tilgang til rådgivningssamtalen, som gør dine kunder handlekraftige.

Det er faktisk det jeg underviser i på Den Coachende Rådgivningssamtale… her

Tre skarpe værktøjer

I dag får du 3 tips til hvordan du kan bruge coaching i rådgivningssamtalen. Gratis. Lige her.

  • Gør planen til kundens egen idé
  • Giv dine spørgsmål power
  • Lyt, på den aktive måde

Gør planen til kundens egen idé

Som rådgiver kan du se løsningen lang tid før kunden. Det vigtige er at få kunden til at føle ejerskab over idéen. Så kunden handler som I aftaler i rådgivningssamtalen.

Fristes du til at servere løsningen på et sølvfad for dine kunder, så stop dig selv. Dine kunder skal selv opdage løsningen, med faglighed som det solide fundament.

Supplerer du din faglige ekspertise med coaching bliver dine kunder handlekraftige, fordi løsningerne i handleplanen bliver kundens egen idé.

Giv dine spørgsmål power

Jeg er god til at få idéer. Idéer der kan få mine kunder videre. Men, det er faktisk lige meget hvor mange gode idéer jeg kan få. Jeg fokuserer på at skabe en rådgivningsamtale, hvor mine kunder får idéerne selv.

Et stærkt værktøj er at stille powerspørgsmål. Spørgsmål der får kunden til at sætte ord på problemstillinger, mål og nødvendige handlinger.

Lyt, på den aktive måde

Rigtig mange mennesker har mere travlt med at fokusere på hvad de skal sige, end at lytte til andres svar. Sådan er mennesker. Dine kunder fokuserer også hvad de selv skal sige, for de vil gerne svare rigtigt på dine spørgsmål. Altså det, de tror du vil høre.

Opdager du ikke det som rådgiver så taber du kunden. Altså, kundens mulighed for at tage ejerskab og handle målrettet.

Lytter jeg aktivt til mine kunders svar? Mon ikke. Og jeg øver mig konstant i at blive mere og mere opmærksom på hvornår kunderne svarer udenom. Det giver mig gennemslagskraft som rådgiver og den gennemslagskraft kan du også få.

Skaber dine kunder resultater?

Mange rådgivere oplever desværre at kunderne gang på gang vender tilbage til deres gamle vaner. Kundens egne gamle idéer. Idéer der måske er årsagen til kundens problemer. Og årsagen til at resultaterne udebliver.

Kunder der oplever at din rådgivning giver dem en følelse af handlekraft, det er kunder der opnår resultater. Og det er kunder, der kommer igen!

Få gennemslagskraft som rådgiver – og kunder der handler

Den Coachende Rådgivningssamtale er din mulighed for at få endnu mere gennemslagskraft som rådgiver. På kursets modul I får du effektive værktøjer, som lærer dig at skabe balance mellem faglig ekspertise og viden om at skabe varige forandringer hos dine kunder.

Du kan læse meget mere om Den Coachende Rådgivningssamtale her, hvor du også kan se datoen for næste kursus – og hvordan du kan spare 1000 kroner, hvis du er hurtig.

Pernille Hjortkjær

Pernille Hjortkjær

Pernille er grundlægger af PE3A BusinessAntropologi. Pernille hjælper ledere og virksomhedsejere i mindre og mellemstore virksomheder med at forandre virksomhedskulturen, når markedet ændrer sig (disruption), når virksomheden vokser eller når virksomheden fusionerer. Pernille er uddannet antropolog med speciale i virksomhedskultur, ledelse og kommunikation - og har sidenhen uddannet sig til proceskonsulent og coach. Senest har hun en bestyrelsesuddannelse fra Aarhus Universitet bag sig hvor fokus er på SMVere. Pernille er forfatter til en række bøger: Fra Pionervirksomhed til netværksorganisation og Kender du dine medarbejdere?
Pernille Hjortkjær
Pernille Hjortkjær
Brugbart? Del det med dit netværk!
 
    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.