Helle Bruhn Kongsted - Juniorkonsulent og BusinessAntropologi i PE3A BusinessAntropologi

Hvad siger dit kontor om din virksomhed?

Lige om lidt pakker vi PE3A BusinessAntropologi i flyttekasser og flytter vores virksomhed en lille kilometer sydligere i Aarhus. Men hvorfor flytter vi vores kontor? Og hvorfor skal du måske også genoverveje dit kontors placering?

Det gamle kontor pakkes i kasser
Det gamle kontor pakkes i kasser

Dit kontor skal afspejle, hvem du er, og hvad din virksomhed skal stå for. Det er vigtigt, fordi kontorets adresse og udseende er med til at forme et billede af din virksomhed. Hvis dit kontor ligger i den kreative og nytænkende del af byen, så fremstår din virksomhed på samme måde. Er din virksomhed i stedet placeret i businesskvarteret, så kan du trække på de kvaliteter og kendetegn, som dine kunder forbinder med dette område.

Mange små og mellemstore virksomheder deler – ligesom PE3A – hus med andre virksomheder. Det er en god ide at reflektere lidt over, hvad din virksomhed skal stå for, når du vælger, hvilke andre virksomheder du vil dele dør, køkken og tag med.

Det er tid til, at du spørger dig selv: Afspejler disse andre virksomheder det samme som mig? Og kan vi bruge hinanden til noget? Det er oplagt at drage nytte af hinanden i et virksomheds-fællesskab. Derfor kan det være relevant at holde til i et hus med virksomheder, som det er muligt at sparre med, lade sig inspirere af og måske endda samarbejde med.

Virksomheden vokser

Husk på at din virksomhed konstant er i forandring. Som du snart kan læse i vores e-bog Forandring, udvikling og ledelse, så udvikler en virksomhed sig gennem fire faser fra pionerfasen til associasionsfasen. I denne udvikling sker der mange ændringer. Blandt andet vokser virksomheden i størrelse, og forholdet til kunderne forandres, lederens rolle udvikler sig, og virksomhedskulturen omformes.  Alt dette gør, at det er nødvendigt en gang imellem at stoppe op og overveje, om virksomheden stadig passer ind i de vante omgivelser. Tag en tænkepause og stil dig selv spørgsmålet: Afspejler virksomhedens adresse og udseende stadig den kultur og stil, som virksomheden vil kendes på?

Så er kontorpladserne klar på Marselis Tværvej 4!
Så er kontorpladserne klar på Marselis Tværvej 4!

I PE3A BusinessAntropologi har vi også taget os en tænkepause. Vi har oplevet en udvikling af vores virksomhed, og vi har handlet derefter. Indtil nu passede vi godt ind i vores hus Key2See. Vi var en lille virksomhed ligesom de andre virksomheder i huset, og vi var glade for de samarbejdsmuligheder, der var i huset. Men nu har PE3A bevæget sig ud af pionerfasen. Vi er vokset i størrelse, vi er nu 7 ansatte, og vi har brug for og lyst til mere luft under vingerne. Det er derfor vi om lidt flytter kontoret til et andet virksomhedsfællesskab, hvor de andre virksomheder, ligesom os, er ude over pionerfasen, og hvor vi kan få nye muligheder for sparring.

Derfor skal du flytte

Men hvad får du konkret ud af at tilpasse dit kontor til din virksomhed? Først og fremmest synliggør du overfor dine kunder, hvad din virksomhed står for. Dernæst optimerer du dine chancer for at få en hverdag fyldt med sparringsmuligheder og inspiration fra omgivelser, der er relevante for din virksomheds fremtidige udvikling. Og sluttelig giver nye omgivelser nye ideer. Forandring fryder, og vi glæder os helt vildt i PE3A, til vi kan flytte ind på vores nye kontor.

 

 

Pernille Hjortkjær

Pernille Hjortkjær

Pernille er grundlægger af PE3A BusinessAntropologi. Pernille hjælper ledere og virksomhedsejere i mindre og mellemstore virksomheder med at forandre virksomhedskulturen, når markedet ændrer sig (disruption), når virksomheden vokser eller når virksomheden fusionerer. Pernille er uddannet antropolog med speciale i virksomhedskultur, ledelse og kommunikation - og har sidenhen uddannet sig til proceskonsulent og coach. Senest har hun en bestyrelsesuddannelse fra Aarhus Universitet bag sig hvor fokus er på SMVere. Pernille er forfatter til en række bøger: Fra Pionervirksomhed til netværksorganisation og Kender du dine medarbejdere?
Pernille Hjortkjær
Pernille Hjortkjær
Brugbart? Del det med dit netværk!
 
    

One thought on “Hvad siger dit kontor om din virksomhed?

  1. For så vidt vil jeg gerne give jer ret. I alle de tilfælde hvor ens lokation er med til at præsentere din virksomhed, er det vigtigt at lokationen afspejler dit brand. Men heldigvis for e-handlende, så er det ikke den samme situation. Ellers ville vores virksomhed alle kunne eksistere i en lille by i det mærke jylland, hvor det der gror hurtigst er kartoflerne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.