3 grunde til at du skal kende din personprofil

3 grunde til at du skal kende din personprofil

Lad det være sagt med det samme: At bruge personprofiler er at forsimple menneskers gøren og laden, at sætte mennesker i bås!

Og det bryder vi som mennesker os sjældent om, fordi vi gerne vil se os selv som unikke væsener.

Når vi alligevel mener, det giver mening at bruge arketyperne vi ser i personprofilerne, skyldes det, at vores hjerner er sådan indrettet, at de konstant søger at skabe orden og systemer også i det unikke. Fordi orden og systemer gør det nemmere, at forstå den verden vi befinder os i. Og at skabe mening i den. Vi begriber kort sagt verden med vores begreber.

De fleste af os ved godt, at der er forskellige måder at være medarbejder og kollega på. Ihvertfald hvis vi lige tænker os en lille smule om. Med arketyperne får vi en begrebsverden at forstå disse forskelle på.

Og ligesom det er vigtigt at kende sine medarbejdere, så er det vigtigt, at du kender dig selv. For det er netop hvad arketyperne kan: Lære dig selv og de mennesker du omgiver dig med bedre at kende – og ikke mindst forstå de forskelle der er i jeres handlemønstre. Forstå hvorfor du bliver irriteret over en bestemt kollegas reaktioner.

På den måde kan du nemlig blive en endnu bedre udgave af dig selv – når dine svage sider bliver til ting, du rent faktisk er aktivt bevidste om – og arbejder kontinuerligt med at udvikle dem.

I PE3A BusinessAntropologi arbejder vi med tre forskellige personprofiler: 

JTI præferenceprofil – læs mere her

DiSC adfærdsprofil – læs mere her

Belbin teamrolleprofil – læs mere her

3 grunde til at kende din egen arketype – din egen personprofil

Der er rigeligt med gode grunde til at fokusere på din egen arketype, vi har samlet tre af dem her:

  • Lær at udnytte dine styrker
  • Lær at styre dine svagheder
  • Skab et stærkt fundament for personlig udvikling

Lær at udnytte dine styrker

Fokuserer du på, og bruger du, dine styrker aktivt, så er du helt naturligt mere motiveret og engageret i opgaverne på dit arbejde. Når du bruger dine styrker, får du mere energi af dit arbejde, skaber bedre resultater og fyldt tanken op med arbejdsglæde.

Succesoplevelserne skaber en opadgående spiral i dit liv, fordi du tror på, at dine projekter vil lykkes.

Lær at styre dine svagheder

Hvad er det dine kunder, kolleger, medarbejdere og ledere ser, som du ikke selv får øje på? De mennesker, du arbejder sammen med, har helt sikkert allerede et veldefineret billede af, hvem du er, og hvad du kan.

Hvis du ikke kender din arketype og arbejder med den, så vil dine svagheder være en overraskelse for dig. Desværre ofte en ubehagelig overraskelse.

Skab et stærkt fundament for personlig udvikling

Vil du gerne udvikle dig, blive dygtigere til dit arbejde og blive rigtig glad for det du gør, så fokuser på dine styrker. Dit største udviklingspotentiale er gemt, der hvor du allerede er dygtig.

Vi er desværre alt for fokuserede på vores svagheder og bruger rigtig mange kræfter på at udvikle dem. Vi tror nemlig ofte, at det er her, vores største udviklingspotentiale er.

Fokuser på dine styrker. Det er evner, du helt naturligt har udviklet og ved at fokusere på dine styrker, give dem opmærksomhed og bringe dem i spil på nye måder, så opnår du meget større resultater.

 

I PE3A BusinessAntropologi arbejder vi med tre forskellige personprofiler: 

JTI præferenceprofil – læs mere her

DiSC adfærdsprofil – læs mere her

Belbin teamrolleprofil – læs mere her

kender-du-dine-medarbejdere-pernille-hjortkjaer-dk

 

 

 

 

Få GRATIS ebogen Kender dine medarbejdere her

Pernille Hjortkjær

Pernille Hjortkjær

Pernille er grundlægger af PE3A BusinessAntropologi. Pernille hjælper ledere og virksomhedsejere i mindre og mellemstore virksomheder med at forandre virksomhedskulturen, når markedet ændrer sig (disruption), når virksomheden vokser eller når virksomheden fusionerer. Pernille er uddannet antropolog med speciale i virksomhedskultur, ledelse og kommunikation - og har sidenhen uddannet sig til proceskonsulent og coach. Senest har hun en bestyrelsesuddannelse fra Aarhus Universitet bag sig hvor fokus er på SMVere. Pernille er forfatter til en række bøger: Fra Pionervirksomhed til netværksorganisation og Kender du dine medarbejdere?
Pernille Hjortkjær
Pernille Hjortkjær
Brugbart? Del det med dit netværk!
 
    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.