Pernille Hjortkjær - Coach og Direktør i PE3A Business Antropologi

BusinessAntropolog og Direktør

Pernille Hjortkjær
Telefon: +45 2336 1721
E-mail: pernille@pe3a.dk
Jeg er direktør i PE3A BusinessAntropologi og står for den strategiske udvikling af virksomheden.

Derudover har jeg det overordnede ansvar for, at vi hjælper vores kunder på allerbedste vis med de udfordringer og projekter kunderne står med og beder os om at løse. Det er typisk opgaver som strategisk udvikling og ledelse af små og mellemstore virksomheder. Mine kunder arbejder typisk med faglig viden, som en vare de skal sælge i form af en eller anden form for rådgivning.

Hvad hjælper du kunderne med?

Helt kort fortalt hjælper jeg videnvirksomheder med at skabe sammenhæng mellem deres brand, deres virksomhedskultur og deres lederskab. Det skaber mere professionelle og autentiske virksomheder. Det skaber virksomheder, der har forretningspotentiale – også i fremtiden.

Hvordan hjælper du kunderne?

Jeg hjælper kunderne med at sætte ord på deres virksomhedskultur. Derefter giver jeg dem værktøjer til at arbejde med virksomhedens brand, kultur og lederskab, så det passer sammen. Det skaber en helhed, der får virksomheden til at fremstå professionel og autentisk.
I praksis betyder det, at jeg arbejder med udgangspunkt i strategien, og får tankerne ud i den daglige praksis – det operationelle niveau – i virksomheden. Processen starter typisk med, at virksomhedens øverste ledelse definerer de strategiske mål, herefter arbejder jeg med virksomhedens mange lag, for at skabe overensstemmelse mellem det strategiske og det praktiske niveau.
Virksomhedens – og min – fordel er, at jeg som ekstern kan gå ind og arbejde på alle niveauer i virksomheden. Jeg kommer udefra, hvilket er en ekstern rolle, der giver mig mulighed for, at gå i clich med alle de holdninger og tanker jeg møder på min vej.

Hvordan ser en dag i PE3A BusinessAntropologi ud for dig?

Når jeg er på opgave hos en kunde, møder jeg ind sammen med den øvrige ledelse og definerer en række strategiske indsatser, i forhold til branding og udvikling af virksomheden. Jeg planlægger, hvordan vi i fællesskab løser de forskellige indsatser sammen med virksomhedens medarbejdere og ledere. Det er mig, der koodinerer og følger op på de strategiske indsatsområder i virksomheden. En del af processen er, gradvist at overdrage indsatserne til ledelsen, så jeg til sidst kan slippe virksomheden.

Hvad siger dine kunder?

Jeg er så privilegeret, at jeg arbejder sammen med de dejligste kunder (og ja, det mener jeg faktisk). Du kan se et udpluk af dem, og læse hvad de siger om mig, her.

Hvad er din baggrund for at arbejde med virksomhedskultur?

Jeg er uddannet antropolog fra Aarhus Universitet. Tidligt i min uddannelse fandt jeg ud af, at jeg gerne ville arbejde med antropologien herhjemme. Derfor kastede jeg mig over studier af virksomhedskulturer – og fandt hurtigt interessen i kommunikationen af virksomhedernes kultur. Den interesse bragte mig helt naturligt omkring både Aarhus School of Business og Aalborg Universitet.

Parallelt med mit studie var jeg så heldig, at møde mennesker der gav mig mulighed for at prøve teorierne af i praksis – både i studieprojekter og i egentlige ansættelser. På den måde fik jeg fat i mit første egentlige job som HR konsulent i IKEA, allerede mens jeg skrev mit speciale.

Har du erfaring med det du laver i PE3A – BusinessAntropologi?

Ja, for pokker! De seneste ti år har jeg arbejdet med at tilrettelægge og igangsætte forandringsprocesser hos ledere og virksomheder. Min ekspertise er at sætte fingeren på presserende udfordringer i organisationen og styrke lederne til at håndtere disse udfordringer effektivt.

Senest har jeg i en årrække været specialkonsulent og uddannelsesleder i Dansk Landbrugsrådgivning, hvor jeg bl.a. faciliterede de populære ledercirkler.

I alle de år har jeg altid haft fokus på at udvikle mig selv – you gotta practice what you preach! Det betyder at jeg nu bruger coaching, personprofiler og ledelse af processer som en naturlig del af min stadigt voksende værktøjskasse.

Har du så også papir på alt det du kan?

Ja! Så simpelt kan det egentlig udtrykkes.

Jeg sidder sjældent stille og bygger konstant videre på mine kompetencer. Mit videbegær betyder at jeg ved siden af min kandidatgrad som antropolog også har følgende certificeringer:

Du kan altid finde en opdateret udgave af mit cv på LinkedIn – og du er meget velkommen til at linke op med mig der.

Du skal hjælpe os videre!

Super.

Send mig en mail på pernille@pe3a.dk så vender jeg tilbage så hurtigt som muligt.

Brugbart? Del det med dit netværk!
 
    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.